EEN BOEK OVER DE SPIERZIEKTE MD

GeenGezicht gaat niet over zielige mensen. Maar over leren omgaan met iets wat niet te stoppen is. Het gaat over families, angst, relaties en acceptatie.
Inmiddels is het bijna drie jaar dat we het boek GeenGezicht hebben uitgebracht. We zijn er nog steeds hartstikke trots op. Bijna wekelijks ontvangen we nog mailtjes van mensen die het boek gelezen hebben en zich er in herkennen. Hieronder lees je over het verhaal achter het boek en de reis die we hebben afgelegd:
 • Hans & Rianne genomineerd voor 'Helden uit het hart'

  RTV Utrecht zet elk jaar een mooie verkiezing op poten: Helden uit het Hart. In 2011 werden Hans en Rianne, auteurs van GeenGezicht, verrast met een nominatie voor het op de kaart zetten van Myotone Dystrofie.

 • Hans en Rianne morgen op de radio!

  Opnieuw aandacht in de media voor Geengezicht! Morgenavond, vrijdag 10 juni, zijn Rianne en Hans te gast bij RTV Hollands Midden. Ze worden daar tussen 20.00 en 22.00 uur geïnterviewd over het boek. Ze zijn er samen met twee MD-patiënten en een verpleegkundige van het Erasmus MC. Dus als je RTV Hollands Midden kunt ontvangen, zeker even luisteren!

 • Oproep voor lezers van Vriendin: geef je gezicht!

  Geraakt door het verhaal van Rianne Engels in Vriendin? Help mee om MD een gezicht te geven! Hoe het werkt? Heel simpel. Klik hier, neem je eigen foto via de webcam of upload je foto en klaar ben je. Moet lukken toch? Dank vast!

 • Tijdschrift Vriendin besteed aandacht aan MD

  Het damesweekblad 'Vriendin' belde een tijdje geleden. Ze wilden graag een interview met Rianne, een van de auteurs van GeenGezicht, over haar vader en de manier waarop zij zijn ziekte beleefd had. Dus stonden er een week later twee dames op de stoep om Rianne te interviewen. En weer vertelde zij haar persoonlijke verhaal. En drie weken later belde een peleton van fotograaf, assistent en visagist aan voor wat foto's bij het artikel. Vandaag komt de Vriendin uit. Je snapt, we liggen voor de deur om het interview zo snel mogelijk te kunnen lezen. Benieuwd!
   

 • Tiem nieuwjaarskaart voor MD!

  Een mooi initiatief van een van onze O-klanten, Tiem. Tiem wilde dit jaar een bijzondere nieuwjaarskaart aan z'n relaties sturen. Dus hadden ze een verzoek: of we het misschien een leuk idee vonden als zij met hun kaart MD, het boek GeenGezicht en de campagne Geefjegezicht zouden willen ondersteunen. Natuurlijk vonden we dat een topidee!

  De mensen van Tiem hebben inmiddels allemaal hun gezicht gegeven voor MD. Vervolgens hebben we de nieuwjaarskaart samen met ze gemaakt. En vanochtend viel ie bij ons in de bus. Hij ziet er goed uit. Mooie ervaring.

  Ook je gezicht geven? Klik hier
  Meer weten over Tiem? Klik hier

 • Geengezicht in het nieuws

  Even een update, want het gaat goed met de publiciteit rond GeenGezicht! Afgelopen vrijdag is Rianne geïnterviewd door een journaliste voor het vrouwentijdschrift Vriendin. Het blad met de op één na grootste oplage van ons land! Rianne zal in de rubriek Van Dichtbij komen. Als de editie bekend is, geven we het door.
  De dag erna, zaterdag 20 november, was ze samen met Hans uitgenodigd door het radioprogramma Naar Mijn Mening op radio90fm. Hierin hebben ze een half uur lang verteld over het boek en MD. De uitzending wordt waarschijnlijk vanavond herhaald! 
  Ook is ze door Lof, glossy voor werkende moeders, geïnterviewd. Het resultaat daarvan zal verschijnen in Lof 16, in december in de kiosk!
   

 • Interview radio90fm

  Morgen Hans en Rianne op de radio: De uitzending is morgen vanaf 17.02 te beluisteren op Radiio90FM, en is ook te volgen op internet: www.radio90fm.nl. De hele uitzending wordt maandag 22 november herhaald van 19.00 tot 21.00 uur. Allen luisteren dus!

 • GeenGezicht in het nieuws

  Even een update, want het gaat goed met de publiciteit rond het boek GeenGezicht! Vanmiddag is Rianne geinterviewd voor het vrouwenweekblad 'Vriendin', voor de rubriek Van Dichtbij. Het blad heeft een oplage van 130.000 exemplaren, en hoort daarmee tot de top van de meest gelezen weekbladen van ons land. Wanneer het artikel verschijnt weten we nog niet, we willen het graag koppelen aan een andere spannende campagne, die we in februari willen opstarten voor MD. En morgen, 20 november, zijn Hans en Rianne uitgenodigd door het radioprogramma Naar Mijn Mening op radio90fm. Hierin zullen ze van 17.00 tot 17.30 uur vertellen over het boek en MD. Ook is Rianne door Lof, glossy voor werkende moeders, geïnterviewd. En de campagne om MD op de kaart te zetten, moet nog beginnen!

 • in de Trouw: eerste boekrecensie GeenGezicht

  Vanochtend in Trouw op pagina 32 stond de eerste boekrecentie van GeenGezicht. Spannend! Ons eerste boek en dan meteen een serieuze recensie. We wisten dat het zou verschijnen, dus stonden we vanochtend al vroeg aan de balie van de Centrale Bibliotheek om de krant even snel in te zien. Snel een paar exemplaren kopen om de hoek bij Selexys. Helaas, nog niet open. Dan maar snel naar de Albert Heijn. Pech, geen Trouw! Gelukkig kregen we het stuk snel per mail toegezonden. Jeroen den Blijker schreef een stevig stuk over het boek, een behoorlijk positief stuk mogen we wel zeggen! We lezen wat zinnen voor:
  - 'de kracht van het boek...'
  - 'overtuigen is het beeld...'
  - 'Engels schrijft eerlijk over...'
  Hij sluit af met de zin: 'Ook mooi: van elk verkocht boek gaat 5 euro naar het goede doel,' En zo is het maar net.


  P.S. Lees jij de Trouw? Bewaar je het exemplaar van vandaag voor ons?

 • Drukbezochte boekpresentatie GeenGezicht

  Gisteravond was de grote avond: de officiële presentatie van GeenGezicht. We waren best een tikkie gespannen. Zouden er wel mensen komen? Hoe zouden ze het vinden? Is er iemand geïnteresseerd in ons verhaal? Bij het binnenkomen van de zaal verdween alle spanning: ruim honderdtwintig mensen stonden ons op te wachten: familie, vrienden, collega's, relaties, kennissen maar ook volslagen onbekenden. We deden ons verhaal. Hans over de voorgeschiedenis en Fietsenvoor.nl. Rianne over de verhalen in het boek. Links en rechts rolden wat traantjes. Erik van Uden van de VSN vertelde bevlogen hoe hij dit proces heeft meegemaakt. Op de eerste rij zaten alle geïnterviewden trots naast elkaar, aan hen hebben we de eerste exemplaren van het boek uitgereikt. Door het verhaal over dit project nog eens helemaal van het begin tot het einde te vertellen, realiseerden we ons eens hoe bijzonder dat is geweest. Een heerlijk uit de hand gelopen verhaal!